Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на катализатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
    Колега някъде бях срещнал, че катализатора е сам по себе си огнегасител, това означава ,че така може би ще натоварите второто си гърне с по-висока температура,а най-вероятно и с серни съединения които в комбинация с водата образуват сярна и серниста киселина мисля. Това би довело до скъсяване на живота му според мен. Иначе според мен задължително сложете резонаторно гърне, ако не слагате нов катализатор.

Искам да използвам и темата Ви за една идея която отдавна ми се върти в главата, то е ясно, че керамичната питата на катализатора се задръства с шлаки и смоли. Въпросът ми е, ако не се е разпаднала питата дали силен разтворител би могъл да ги редуцира малко поне та да намалее съпротивлението му, то е ясно, че няма да изпълнява функцията си понеже активните му елементи са заминали ама поне да няма спад на мощността от неговото съпротивление.

Смятам да сложа резонаторно гърне, но това което не успях да разбера е дали ще има негативни последици за ламбда сондите и съответно данните на компютъра?

Comment

като си с 3 сонди, не знам що си мислиш че са две, НЕ може да махнеш катализатора
      трябва да сложиш нов
      сичко друго е от лукавого
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        като си с 3 сонди, не знам що си мислиш че са две, НЕ може да махнеш катализатора
        трябва да сложиш нов
        сичко друго е от лукавого
        Сондите са 2, три са при модела на 120 кс.
        От къде мога да взема нов катализатор, който не е на космическа цена?

Comment

Working...
        X